-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir'de kış mevsiminin gelmesiyle birlikte vatandaşlar hastalıklardan korunmak için pekmez tüketmeyi tercih ediyorlar.


Eskişehir'de kış aylarının gelmesiyle birlikte hastalanan insanların sayısında bir artış gözlendi. Bu artışı önlemek amacıyla insanlar çeşitli yöntemler deniyorlar. Bu yöntemlerden biri de pancardan yapılan pekmez tüketmek oluyor. Pekmez satışı yapan Ahmet Ünlü isimli esnaf, kış aylarında hastalıklardan korunmak için pekmez tüketilmesini önerdi. 33 yıldır pekmez satışı yapan 68 yaşındaki Ünlü, "Pekmez, içerisinde hiçbir katkı maddesi olmadan doğal olarak üretilen bir üründür. Biz dükkanımızda 4 farklı çeşit pekmez satıyoruz. Bunlar üzüm, keçi boynuzu, dut ve pancar pekmezi. Pancar pekmezi ise Eskişehir Bozhöyük yöresinde üretilmeye başlanan ve litresi 120 liradan satılan bir ürün. Pekmez kansızlığa, demir eksikliğine ve bağırsak tembelliğine iyi gelir" dedi.




"Pekmez en çok tahinle karıştırıp tüketiliyor"


Pekmezin sağlık açısından faydalı olduğunun yanı sıra nasıl tüketildiğiyle ilgili bilgi veren Ahmet Ünlü, "Pekmez en çok tahinle karıştırılarak tüketiliyor. Bazı bölgelerde yoğurtla karıştırılıyor. Bazı insanlar ise pekmezden komposto yapabiliyorlar. Bunun yanında tahin tüketimi daha yaygındır. Çünkü tahin hemen hemen her yemeğe eklenerek tüketilebilir" şeklinde konuştu.



#Eskişehir #Pekmez #Sağlık #KışHastalıkları #Tahin #DoğalÜrünler #Beslenme