-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bilecik İl Sağlık Müdürü Ferhat Damkacı, diyabet hastalığının dünya genelinde hızla arttığını ve önlem almanın önemine dikkat çekti. Damkacı, 2021 yılında 537 milyon yetişkinin diyabetle yaşadığını belirterek, bu sayının 2030'da 643 milyona, 2045'te ise 783 milyona çıkması bekleniyor.

Damkacı, tip 2 diyabetin tüm diyabet vakalarının yüzde 90'ını oluşturduğunu ifade etti. Bu nedenle, tip 2 diyabet riskini azaltmak için alınabilecek önlemler olduğunu vurguladı. Dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin tip 2 diyabet riskini azaltmada etkili olduğunu söyledi. Aşırı kilo ve obezitenin de riski artırdığına dikkat çeken Damkacı, sağlıklı bir kiloya sahip olmanın önemini vurguladı. Hatta küçük bir kilo kaybının bile büyük bir fark yaratabileceğini belirtti.

Damkacı, tip 2 diyabetin belirtilerinin erken tespit edilebilmesi için düzenli taramaların ve kontrollerin yapılmasının önemine değindi. Bu sayede, bireylerin diyabetin başlamasını geciktirmek veya önlemek için gereken değişiklikleri yapmalarına yardımcı olunabileceğinin altını çizdi.

Diyabetin hızla yaygınlaşması ve artan sayıdaki hastalık vakası, sağlık otoritelerini alarm durumuna geçirdi. Diyabetle mücadele konusunda bilinçlendirme çalışmaları ve önleyici tedbirlerin alınması gerekliliği giderek daha çok vurgulanıyor.

#Diyabet #Tip2Diyabet #Sağlık #DiyabetleMücadele #Önleme